Verbindingen
Via onze storingenpagina zie je of er momenteel een internet storing bij ons bekend is. Staat er niets tussen of heb je een vraag? Bel ons dan via +31 88 204 22 04, maak een ticket aan of stuur een mailtje naar support@dstny.nl. Dan proberen wij jou zo snel en goed mogelijk te helpen.
We hebben een groot aantal verschillende typen verbindingen. Een overzicht van de mogelijkheden:
ADSL (2+)
ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. ADSL werkt via de normale koperdraad telefoonlijn (analoog of ISDN) die via een digitaal ADSL modem is aangesloten op de computer. Dit type verbinding heeft een grotere download capaciteit dan een upload capaciteit (hier staat de "Asymmetric" in de afkorting voor). Bestanden binnenhalen gaat dus sneller dan bestanden versturen. ADSL2+ is de nieuwste variant en heeft een vele hogere snelheid dan de traditionele ADSL. Wij hebben verbindingen beschikbaar in bandbreedtes tot maximaal 20Mb/1Mb. ADSL2+ kan worden geleverd met traditionele KPN telefonie (ook wel PSTN/ISDN2 genoemd) vanaf de wijkcentrale (CO) en buitenring/straatkast (BR).
VDSL en BVDSL
VDSL staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line en is een opvolger van ADSL, waarbij een veel hogere download- en uploadsnelheid mogelijk is. Zo is de snelheid van VDSL2 vele malen hoger in vergelijking tot de ADSL verbinding! VDSL zorgt voor hoge snelheden over koperverbindingen (POTS). VDSL is ook asymmetrisch en beschikbaar in bandbreedtes tot maximaal 200Mb/20Mb.
VDSL wordt zonder traditionele KPN telefonie geleverd vanaf de wijkcentrale (CO) of de straatkast (BR). Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit stabiel blijft wanneer VDSL geleverd wordt via BR, wordt vectoring toegepast op het merendeel van de straatkasten. Deze techniek zorgt met ruisonderdrukking voor snelheden die oplopen tot 100Mb per koperpaar.
VDSL wordt ook geleverd met pair bonding onder de naam BVDSL. Hier worden twee koperparen gebundeld om tot maximaal 100Mb te halen op aansluitingen vanaf een wijkcentrale (CO) en 200Mb vanaf een straatkast (BR+vectoring). Om het mogelijk te maken om zulke hoge snelheden te halen, moet het modem voldoen aan de vereisten voor de technieken vectoring en/of pair bonding. Neem vrijblijvend contact op als je wil weten of jouw huidige modem hieraan voldoet.
SDSL
SDSL voorziet in symmetrische bandbreedte. Dit wil zeggen dat de downloadsnelheid hierbij gelijk is aan de uploadsnelheid. Dit is een groot voordeel voor bedrijven, wanneer zij zowel veel bestanden versturen als ontvangen. De bandbreedte is beperkt tot maximaal 2,3 Mb/2,3Mb, maar de symmetrische karakteristieken van SDSL maken deze verbinding zeer geschikt voor voice-toepassingen.
Glasvezel
Glasvezel, ook fiber genoemd, is een haardunne vezel van glas.
De toepassing in telecommunicatie werkt op een manier waarbij licht wordt gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. De belangrijkste eigenschappen van een glasvezelverbinding zijn de grote bandbreedte en de grote afstand waarover deze snelheid gerealiseerd kan worden. Er zijn glasvezelverbindingen mogelijk tot wel 10 Gbit/s, over een afstand van vele kilometers. Net als bij ADSL en coax is de werkelijk behaalde snelheid afhankelijk van de aanbieder en een groot aantal factoren. Een verschil met bijvoorbeeld ADSL of coax, is dat de commercieel en technisch geleverde snelheden symmetrisch zijn, wat wil zeggen dat de up- en downloadsnelheid gelijk zijn. De netwerkvertraging is lager dan die van ADSL en coax. In tegenstelling tot de coax- en DSL-netwerken is de glasvezelkabel niet gevoelig voor corrosie en blikseminslagen.
Mobiel internet
Met mobiel internet kan je een verbinding realiseren zonder fysieke kabels. In veel gevallen zal er een simkaart in een apparaat geplaatst worden (bijvoorbeeld in een router, USB-modem (dongle/dongel), MiFi, track & trace, etc.), waarna er via een netwerk naar keuze (KPN, Vodafone, Telfort, Tele2, etc.) via de verschillende technieken (2G (GSM), 3G (UMTS – HSDPA – HSUPA), 4G (LTE), 5G) verbinding met internet gemaakt wordt.
Niet gevonden wat je zocht?
Bovenstaande vragen en antwoorden updaten wij regelmatig om er voor te zorgen dat we jou zo snel mogelijk kunnen helpen. Toch niet gevonden wat je zocht, vul dan hiernaast het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Natuurlijk mag je ons ook altijd bellen, wij zijn tenslotte goed met telefonie.