8 aandachtspunten bij het kiezen van Cloud Telefonie

Het kiezen van de juiste cloud telefonieservice is echt cruciaal voor bedrijven. Zowel als het gaat om het onderhouden van naadloze communicatie tussen collega's als voor operationele efficiëntie.

Maar terwijl je navigeert door de veelheid aan opties die beschikbaar zijn op de huidige markt, is het gemakkelijk om te verdwalen in speciale deals en fancy add-ons. Daarom is het belangrijk om een ​​aantal belangrijke factoren in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk de oplossing kiest die het beste aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf.

Hieronder staan ​​de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het investeren in een nieuwe communicatieoplossing.

woman.sitting-laptop-dots

 

1. Schaalbaarheid


Naarmate jouw bedrijf groeit, groeien ook jouw communicatie- en samenwerkingsbehoeften. Met een schaalbare cloud-telefooncentrale (PBX) kun je eenvoudig gebruikers, ACD-groepen, IVR's en functies toevoegen of verwijderen zonder significante verstoringen of kosten. Zorg ervoor dat de provider die je kiest jouw toekomstige groei kan opvangen en flexibele abonnementen biedt die kunnen worden aangepast aan jouw veranderende behoeften. Deze schaalbaarheid zorgt ervoor dat je jouw telefonieoplossing niet ontgroeit en efficiënt kunt blijven werken.

 
 

2. Klantenservice


Betrouwbare klantenservice is altijd essentieel, ongeacht het soort provider dat je bekijkt. Problemen kunnen zich op elk moment voordoen en toegang tot snelle, deskundige ondersteuning kan het verschil maken. Zoek naar providers die klantenservice bieden via verschillende kanalen, zoals telefoon, e-mail en livechat. Controleer daarnaast klantbeoordelingen en getuigenissen om de kwaliteit van hun ondersteuningsdiensten te beoordelen.

 
 

3. Integratiemogelijkheden


Jouw cloud telefonieservice moet naadloos integreren met jouw bestaande tools en systemen, zoals CRM-software, samenwerkingstools zoals Microsoft Teams en andere zakelijke applicaties. Integratiemogelijkheden stroomlijnen workflows, verbeteren de productiviteit en bieden een uniforme communicatie-ervaring. Zorg ervoor dat de provider API's of ingebouwde integraties aanbiedt die verbinding kunnen maken met jouw huidige technologiestack.

 CRM-ERP-integraties
 

4. Kosten


Hoewel kosten altijd een overweging zijn, is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de initiële prijs. Evalueer de totale eigendomskosten, inclusief installatiekosten, maandelijkse kosten en eventuele extra kosten voor functies of services. Vergelijk verschillende providers om de waarde te begrijpen die ze bieden in relatie tot hun prijzen. Vergeet niet dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is in termen van betrouwbaarheid en functies.

 

 

5. Functies

Het is belangrijk om een ​​telefonieprovider te selecteren die een uitgebreide functieset biedt. Basistelefoniefunctionaliteit zoals doorschakelen, voicemail, auto-attendant en conferentiemogelijkheden zijn essentieel. Maar kijk ook naar andere add-ons zoals analytics, gespreksopname en integraties met sociale media om een ​​uitgebreide oplossing te krijgen waarmee je jouw klantenservice kunt verbeteren.

Beoordeel jouw specifieke behoeften en zorg ervoor dat de leverancier de functies kan bieden die het belangrijkst zijn voor jouw activiteiten.

-> Functies van Dstny's cloud telefonie

 

6. Gebruikerservaring


De gebruikerservaring, voor zowel jouw werknemers als klanten, is cruciaal. Een cloud telefoniesysteem moet eenvoudig te gebruiken en beheren zijn. Zoek naar aanbieders die intuïtieve interfaces, uitgebreide training en gebruiksvriendelijke beheerportals bieden. Een goede gebruikerservaring kan de acceptatiegraad verhogen en ervoor zorgen dat jouw team het systeem effectief kan gebruiken.

 

 

7. Beveiliging


Beveiliging moet voorop staan ​​in jouw besluitvormingsproces. Cloudtelefonie omvat het verzenden van gevoelige gegevens via internet, waardoor het noodzakelijk is om een ​​provider te kiezen die robuuste beveiligingsmaatregelen prioriteit geeft. Kijk naar functies zoals beveiligde datacenters, naleving van industrienormen (zoals AVG) en regelmatige beveiligingsaudits. Door ervoor te zorgen dat jouw communicatie veilig is, bescherm je jouw bedrijf tegen mogelijke datalekken en cyberdreigingen.

Secured-Connectivity_720x480_2-2fd54898

 

8. Leveranciersreputatie


De reputatie van de leverancier is een sterke indicator van de kwaliteit van de service die je kunt verwachten. Onderzoek potentiële leveranciers door klantbeoordelingen, casestudies, awards en brancherapporten te lezen. Een gerenommeerde leverancier met een bewezen staat van dienst levert waarschijnlijker betrouwbare en hoogwaardige services. Houd daarnaast rekening met hoe lang de leverancier al actief is en hun klantenportefeuille.

 

Het kiezen van de juiste cloud telefonieservice vereist zorgvuldige overweging van verschillende factoren. Door deze factoren grondig te evalueren, kun je een oplossing selecteren die de communicatiebehoeften van jouw bedrijf ondersteunt, de productiviteit verbetert en naadloze operaties garandeert. Zorg in ieder geval dat je je goed laat adviseren en uiteindelijk een keuze maakt die jouw bedrijf op de lange termijn ten goede komt.

Wil jij weten wat Dstny voor jou kan betekenen?

Recente berichten