Dstny | Nieuwsoverzicht | Ontdek het laatste relevante nieuws

Cybersecurity voor MKB – Bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

Geschreven door Marketing Dstny | Nov 9, 2023 6:00:00 AM

Het MKB onderschat nog steeds hoeveel risico bedrijven lopen om in aanraking te komen met hackers en aanvallen. Deze beperkte risicoperceptie staat ook dit jaar op de eerste plaats in de Top 3 Cyber-kwetsbaarheden van het MKB. "Nog steeds wordt er te vaak gedacht: een cyberaanval overkomt ons niet, ons bedrijf is te klein of niet interessant genoeg," zegt het bedrijf. Deze 'optimism bias' vergroot de kans om slachtoffer te worden van cybercriminelen.

 

Wat is een cyberaanval?

Een cyberaanval is een poging om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen tot computers, netwerken, systemen of gegevens, met de intentie om schade aan te richten, gegevens te stelen, of de normale werking te verstoren. Cyberaanvallen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder malware-infecties, phishing-pogingen, DDoS-aanvallen en meer. Deze aanvallen kunnen verwoestende gevolgen hebben voor bedrijven, variërend van financiële verliezen tot reputatieschade.

Wat gebeurt er bij een cyberaanval?

Bij een cyberaanval proberen aanvallers kwetsbaarheden in de digitale verdediging van een organisatie uit te buiten. Dit kan leiden tot gegevensdiefstal, financiële schade, verlies van vertrouwelijkheid of beschikbaarheid van gegevens en zelfs het stilleggen van bedrijfsactiviteiten. Cybercriminelen gebruiken geavanceerde technieken om hun doelen te bereiken, waaronder het verspreiden van malware, het uitvoeren van phishing-campagnes en het exploiteren van zwakke punten in software en netwerken.

Hoe beveilig ik mijn internet?

Het beveiligen van je zakelijk internet is van cruciaal belang om te voorkomen dat je bedrijf slachtoffer wordt van cyberaanvallen. Hieronder vindt je een checklist met enkele essentiële stappen om je zakelijk internet effectief te beveiligen en een eventuele cyberaanval te voorkomen.